За поръчки: +359 2 820 26 10/ +359 887 202610
Кошницата е празна!

Камерите за видеонаблюдение хващат 100 нарушения на ден

от Silvia Grudeva | Публикувано в Новини | Все още няма коментари | 391 прочита

КАТ започва засилен контрол по пътищата в София и Варна заради увеличения пътен трафик и настъпващата есен. От системите за видеонаблюдение монтирани в софия се пишат по 100 акта на ден пишат в КАТ-София на заснети от камерите нарушители на пътя съобщи началникът  Ваньо Стоевски. Само за изминалите два дни на територията на София са станали над 150 катастрофи.

Комисар Стоевски твърди, че камерите за видеонаблюдение оказват превантивен ефект върху водачите и там, където ги има,  хората шофират разумно. Като се монтираха тези камери-радари имаше много повече нарушения. Впоследствие като хората вече знаят, че ги има бройката спада. Те имат превантивно действие върху водачите на превозни средства.

 По 100 акта на ден съставят в КАТ-София на водачи, които са заснети от камерите-радари и камерите за видеонаблюдение по улиците на София. От КАТ-София също съобщяват, че в началото бяха по 10-20, а сега съставят по около 100.

От следващата седмица стартира системата, която позволява на хората да запазят по интернет дата и час за получаване на шофьорски книжки, съобщи още комисар Ваньо Стоевски. По думите му голяма част от столичните шофьори ще се възползват активно от тази услуга.

Източник dariknews.bg

Коментари (0)

Напиши коментар

Име:


Рейтинг: Лош           Добър

Въведи кода в полето отдолу:
Коментар: Бележка: HTML не се приема!
Kassaba Systems Ltd. 2005 - 2018 © Всички права запазени