За поръчки: +359 2 820 26 10/ +359 887 202610
Кошницата е празна!
Филтър
Цена
лв. лв.
Производители
15

Гръмозащита за видеонаблюдение

Изглед: Списъчен /Табличен
Сравни
Покажи:
Ред:
BFJ007 - Гръмозащита за видеосигнал
Гръмозащита за видеосигнал, подходяща за използване с всички технологии за видеонаблюдение по коаксиален кабел - AHD, TVI, CVI и аналогови. Време за реакция: 0.1ms. Високо качество. Компактни размери ..
BFJ012 - Гръмозащита за LAN
Висококачествена гръмо защита за LAN. 10Kv. Подходяща за всички видове IP камери, DVR, NVR, компютри, лаптопи и мрежови устройства. Време за реакция 0.1ms. Високо качество. Компактни размери. ..
BFJ014 - Защита по видеосигнал и захранване
Гръмозащита за видеосигнал и захранване 12V DC 10Kv. Подходяща за използване с всички технологии за видеонаблюдение по коаксиален кабел - AHD, TVI, CVI и аналогови. Време за реакция: 0.1ms. Високо качество. Компактни размери ..
BFJ017 - гръмозащита за LAN и захранване
Висококачествена гръмозащита за LAN и захранващо напрежение 12V DC 10kV. Време за реакция: 0,1ms Подходяща за : IP камери, DVR, NVR, компютри, лаптопи и мрежови устройства. ..
LP1BNC - Гръмозащита за видеосигнал
Гръмозащита за видеосигнал, подходяща за използване с всички технологии за видеонаблюдение по коаксиален кабел - AHD, TVI, CVI и аналогови. Поддръжка: AHD, TVI, CVI и аналогови камери; Капацитет: 5kA  (max. 10kA); Захранващо напрежение: 12V / 24V; Време за реакция: 0.5ns; Интефейс вход: мъжки BNC конектор; Интерфейс изход: женс..
LPBP21 - Гръмозащита за видеосигнал, захранване и RS-485
Висококачествена гръмозащита за видеосигнал, захранване и RS-485. Подходяща за използване с всички технологии за видеонаблюдение по коаксиален кабел - AHD, TVI, CVI и аналогови. Поддръжка: AHD, TVI, CVI и аналогови камери; Капацитет: 5kA  (max. 10kA); Захранващо напрежение: 12V / 24V; Време за реакция: 0.5ns; Интефейс вход: женск..
LPNP21 - Гръмозащита за захранване и LAN
2в1 комбинирана гръмозащита за LAN и захранване. Поддръжка на 12V / 24V захранващо напрежение и максимален капацитет 10/100Mbps. Подходяща за всички видове IP камери, DVR, NVR, компютри, лаптопи и мрежови устройства; Капацитет: 5kA  (max. 10kA); Захранващо напрежение: 12V / 24V; Време за реакция: 10ns; Високо качество; Компактн..
LPRJ45 - Гръмозащита за LAN
Мрежова гръмозащита за LAN. Максимален капацитет 10/100Mbps. Компактни размери. Подходяща за всички видове IP камери, DVR, NVR, компютри, лаптопи и мрежови устройства; Капацитет: 5kA  (max. 10kA); Време за реакция: 0.5ns; Високо качество; Компактни размери; Работна температура: -60°+ 95°C ;     ..

За ефективното функциониране на системата за видеонаблюдение от изключително важно значение е осигуряването на защитата от пренапрежение и токови удари, което ще я предпази от прекъсвания и повреди. Едно излизане от строя може да ви струва много скъпо, за това по-разумният вариант е предварително да се вземат мерки, използвайки гръмозащита.

Видове гръмозащитни

По типове се делят на две:

  • по линия на видеосигнала;
  • по линия на захранването.

Първият тип, наричан още пасивен, предпазва камерите от повреди по коаксиалния кабел, а вторият наричан активна защита, осигурява нормалното функциониране на захранващия блок. При избора е необходимо да се обърне внимание на напрежението и вида на тока. Едни работят на постоянен ток, други на променлив, а трети поддържат и двата режима.

Как работят?

Принципът на действие е следният - при въздействие на високоволтови импулсни пренапрежения по една от двете споменати по-горе линии, защитата автоматично прекъсва електроподаването към захранваните компоненти и самостоятелно възстановява работният им режим, като се нормализира напрежението. За ефективното действие на тези устройства, задължително трябва да са сигнално заземени.

Защо са ни необходими?

Имайки предвид предназначението на системата за видеонаблюдение, от изключителна важност за правилното й функциониране е осигуряването на надеждна среда. За тази цел добавяме допълнителни предпазители.

Това са устройствата, грижещи се за безопасното захранване на инсталацията и предотвратяване на електрически колебания в захранващите блокове. Тези приспособления са много чувствителни към електрическите промени и автоматично прекъсват електроподаването към отделните модули, като се появят резки изменения и възстановяват обичайната дейност, след нормализиране на захранването.

Разбира се можете и да не използвате такива компоненти и да си спестите средствата за тях, но при евентуално пренапрежение, изгорялото оборудване ще ви струва в пъти по-скъпо от спестените пари.

Защо да изберем Kassabasystems?

Онлайн магазинът kassabasystems.com предлага всякакви видове модели за предпазване от гръмотевици. Всички съоръжения са с високо качество и надеждност, така че могат да предоставят ефективна среда за всички модули от системата за сигурност. Нашите специалисти са висококвалифицирани и ще ви помогнат да изберете подходящите за вас компоненти в зависимост от архитектурата и топологията на проекта Ви.

Kassaba Systems Ltd. 2005 - 2021 © Всички права запазени