Вашата количка

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ СВЪРЗАНИ С ICSee БЕЗЖИЧНИТЕ WiFi КАМЕРИ

С цел да Ви бъдем максимално полезни сме събрали на едно място всички по-важни въпроси и отговори свързани с инсталацията, настройките и употребата на wifi камери ICSee.  При наличие на затруднения при употребата на Вашата безжична ICSee камера, потърсете отговора в долните редове.


1.Какво ми е необходимо за включване на камерата?

 • Захранване
 • За да работи камерата е необходимо тя да бъде захранена със захранващ адаптер 12V DC. Според размер и брой на диодите на камерата се избира капацитета на адаптера – 2,3,5,6 ампера. Адаптера, който изберете трябва да е съобразен с консумацията на Вашата камера. 
  Забележка: Съществуват и модели ICSee wifi камери, които се захранват с 5V DC. При тях захранващия кабел е с дължина около 1 метър и не може да бъде удължен. Този тип камери са предимно за вътрешен монтаж.


 • Удължителен кабел за захранващ адаптер
 • Захранващия адаптер може да бъде включен директно в камерата или да бъде поставен на разстояние от нея и да бъде удължен. Вариантите за удължение са: с обикновен разклонител 220V, с удължаващ кабел с фабрични конектори (тези кабели се предлагат с дължини: 3, 5 и 10 метра) или със захранващ кабел ШВПЛ-Б 2х0.75мм2 и мъжки и женски захранващи конектори, с който може да удължите захранването с повече от 30 метра. 

  *Попитайте при потвърждението на поръчката си за удължаващ кабел ако желаете да монтирате камерата на разстояние от адаптера.

 • Карта памет
 • Всички WiFi камери поддържат MicroSD карта памет с максимален капацитет 128GB. Колкото по-голяма е инсталираната карта памет, толкова повече време ще съхранява записи (32GB за 5-8 дни, 64GB за 8-14 дни, 128GB за 20-30 дни).


2.Мога ли да удължа захранващия кабел?

 • Да, може да бъде удължен с подходящ кабел и конектори. Попитайте при потвърждението на поръчката за този кабел ако желаете да монтирате камерата на разстояние от адаптера.

3.Мога ли да включа повече от една камера на едно захранване?

 • Един захранващ адаптер може да бъде използван за две или повече камери едновременно. При избора на такъв адаптер се взема под внимание брой на светодиодите, дали е управляема камерата или не и най-вече колко броя камери ще бъдат включени към захранването. Има варианти да се захранват от едно захранване 2,3,4, 8 и повече камери. Например: Захранващ адаптер TR-1205-4C позволява едновременното захранване на до 4 камери. Изборът на захранващ блок или адаптер за Вашите камери, трябва да се основава на тяхната консумация.

4.Oткъде да сваля приложението?

 • Приложението iCSee е напълно безплатно за сваляне за Android и iOS операционни системи. Можете да ги свалите от Google Play Store за Android или от Apple AppStore за iPhone.

5.Как да се регистрирам в приложението ICSee?

 • Препоръчително е да се регистрирате с имейл адрес в приложението. При регистрация с мейл адрес в ABV.BG e възможно забавяне в получаването на кода за потвърждение. Препоръчва се използватено на имейл в GMAIL.COM. При регистрация с GMAIL.COM имейл адрес няма забавяне в получаването на кода.

6.Разрешения в телефона за работа на приложението?

 • При инсталиране на приложението и при първо стартиране е необходимо да позволите всички разрешения които иска да използва приложението.

7.Колко голяма карта памет да избера?

 • Всички WiFi камери поддържат MicroSD карта памет с максимален капацитет 128GB. Колкото по-голяма е инсталираната карта памет, толкова повече време ще съхранява записи (32GB за 5-8 дни, 64GB за 8-14 дни, 128GB за 20-30 дни).

8.Кога се слага картата памет?

 • Картата памет се поставя при вече конфигурирана към мрежата камера и задължително при изключено захранване. Не забравяйте да форматирате Вашата карта след като я поставите в камерата и включите захранването.

9.Защо камерата не записва?

 • Възможните причини за липсва на записи при инсталирана карта памет могат да бъдат:
  1. при поставена карта памет преди обучаването на камерата към WiFi мрежата
  2. предварително форматирана карта на компютър
  3. камерата не е настроена да записва
  4. грешка/проблем с картат

10.Как се преглеждат и свалят записи?

 • Записи могат да се преглеждат и свалят през мобилното приложение или през компютър през CMS/VMS софтуерите за Windows и MacOS. Това са единствените начини за преглеждане и сваляне на записите. Ако демонтирате картата памет и я поставите в компютър, тя не може да бъде разчетена, тъй като информацията е криптирана и ще бъде форматирана автоматично.

11.Може ли да се наблюдава от компютър?

 • Всяка една WiFi камера може да бъде наблюдавана от компютър през безплатните CMS или VMS софтуери, които могат да бъдат свалени от ТУК. Съществуват модели, които позволяват това да се осъществава само в локална мрежа или при наличие на реален статичен IP адрес в обекта, където е инсталирана камерата.