За поръчки: +359 2 820 26 10/ +359 887 202610
Кошницата е празна!

Иновативната Smart IR технология

от | Публикувано в Съвети за видеоконтрол | Все още няма коментари | 1196 прочита

Иновативната Smart IR технология

Технологията Smart IR е нова за пазара. Тя ще навлиза все повече в технологичния свят. Нека сега да научим повече за нея.

Какво е Smart IR?

     Нощното виждане се осъществява посредством инфрачервена светлина, която осветява изборажението през нощта. Ние не можем да ги видим, но всъщност инфрачервените лъчи са навсякъде около нас. Камерите с IR диоди улавят тези невидими за нас вълни, помагайки на камерата да вижда в тъмното. Много от камерите разполагат с множество диоди, които предават инфрачервена светлина през нощта или винаги, когато камерата се превключва в нощен режим.

     Когато камера е в нощен режим на работа, автоматично се включват IR диоди, което прави разпозанването на обектите по-лесно. Когато, обаче обектът се доближи прекалено близо до нея, диодите се отразяват в обекта и изображението „прогаря“, т.е. получава се бяло петно. Какво можем да направим тогава? Тук на помощ идва Smart IR технологията!

      Smart IR е технология, вградена в някои камери за сигурност, която регулира интензитета на инфрачервените светодиоди на камерата, за да компенсира разстоянието до обекта, така че инфрачервените диоди да не преекспонират обекта. Тази технология автоматично настройва интензитета (силата) на инфрачервеното осветление и гарантира, че камерата ще предостави видео с добро качество в нощен режим, когато заснемания обект е близо до камерата. Smart IR премахва проблемите с прекомерно силната светлина, чрез динамично регулиране на интензитета на инфрачервената светлина, когато заснеманият обект се движи по-близо или по-далече в зрителното поле. Това гарантира, че обектът, ще бъде заснет така, че да запази детайлите, които в противен случай биха били загубени с обикновена инфрачервена камера, когато обектът е наблизо

 

Разлика между Smart IR камери и обикновени IR камери

От изображенията по-долу явно се вижда разликата в образа на камери със Smart IR технология и камери, които нямат тази технология:

На следващото изображение камера е заснела крадци в офис. Сами може да забележите разликата в качеството на кадрите, когато са заснети с камера с вградена Smart IR технология и когато камера не поддържа тази технология.

Smart IR технологията става все по-широко разпространена и налагаща се в производството на камери от нов тип. Нарастващият интерес и полезността на тази технология я прави все по търсена при камерите за видеонаблюдение.

 

Коментари (0)

Напиши коментар

Име:


Рейтинг: Лош           Добър

Въведи кода в полето отдолу:
Коментар: Бележка: HTML не се приема!
Kassaba Systems Ltd. 2005 - 2020 © Всички права запазени