За поръчки: +359 2 820 26 10/ +359 887 202610
Кошницата е празна!

Инструкция за работа с приложение XMEye

от | Публикувано в Инструкции | Все още няма коментари | 5250 прочита

С настоящата статия ще Ви покажем как се работи с мобилното приложение за отдалечено наблюдение на камери - XMeye.

  1. Започнете от инсталирането на мобилното устройство (iOS / Android) с безплатното приложение XMeye.

 

2. Свържете камерата със захранващия адаптер и я включете към електрическата мрежа.

3. Изчакайте около 30 секунди да се зареди операционната система на камерата. За моделите TRX-J012, TRX-J013, TRX-J015 ще чуете звуково съобщение от камерата на алглийски език: System Boot Completed.

4. С тънък предмет натиснете бутон RESET върху камерата и задръжте 20 секунди. В моделите със звуково оповестяване ще чуете: RestoreFactorySettings.

5. След около 20 секунди камерата ще зареди софтуера и ще бъде готова за конфигуриране на мрежата.  В моделите със звуково оповестяване ще чуете: Wait to be Configured.

6. Стартирайте приложението XMeye.

7. Ако искате да достъпвате камерта през Cloud сървър и да я гледате отдалечено, ще трябва да направите регистрация с email адрес и 8 цифрена парола. След подтвържаване на email адрес, ще трябва да верифицирате(потвърдите) с GSM номер – с СМС ще получите код, който ще трябва да се въведе в рамките на 120 секунди.
След създаване на профил можете да минавате към следващите точки.
Другите варианти за достъпване до устройството е Local Login и Direct Login. Като при избор на тази опция, можете да минавате към следващите точки.

8. В десния горен ъгъл на дисплея натискате «+» и се отваря прозорец за конфигуриране на устройството. 

9. Най- лесеният вариант за конфигуриране на устройството  е използване на функцията при първото пускане и след рестарт е admin, но по – бърз вариант е ръчно добавяне на сериен номер на устройството – функция Manual Add.

Първият вариант ще го разгледаме в следващата стъпка, а втория вариант се състои от въвеждане на сериен номер (който е записан върху устройството) или с помощта на QR скенер.
В първото поле се въвежда бъдещо име на устройство (може да бъде всяко) ;
Във второто поле се въвежда сериен номер на устройството ;
В третото поле се въвежда логин на устройството (при първото пускане и след рестарт е admin);
В четвъртото поле се въвежда парола на утройството (при първото пускане и след рестарт е празно – не се пише нищо);
        Натискате OK и устрйството само определя мрежата и се добавя в списъка на устройствата.
 

10. При избор на Quick Configuration в първото поле трябва да се въведе името(SSID) на WI-FI мрежата, към която искате да вържете устройството.

Във второто поле се въвежда паролата за избрана WI-FI мрежа.
След натискане на бутон OK, приложението Ви пита дали искате да търсете камери произведени след 2015 година, с което се съгласявате и продължавате напред.

11. На следващия прозорец се показва радар и приложението започва да търси устройството. След малко устройството ще види приложението и ще започне да се конфигурира. В моделите със звуково оповестяване ще чуете: Connecting Please Wait. 

12. След няколко секунди на радара се повява зелена иконка на устройството – това означава, че устройството е запаметило настройките на WI-FI и ще можете да ги промените само, ако рестартирате устройството. Натиснете върху зелената иконка – това е завършване на конфигурацията.

13.​На следващия прозорец виждате, че приложението само е взело сериен номер от устройството, а на Вас ви остава само да смените името на устройството (първия ред) и да натиснете бутон OK - логин и паролата на устройството стоят по подразбиране – тях не ги променяте.

14. Като сте завършили успешно всички стъпки – в списъка на устройствата се появява новото устройство конфигурирано и готово за работа.

Важно! Ако някои от стъпките не съвпадат с това, което виждате на дисплея или не Ви се появява зелената иконка на устройството – изключете и включете захранването, рестартирайте устройството  и повторете всичките стъпки още веднъж. 

 

 

 

Коментари (0)

Напиши коментар

Име:


Рейтинг: Лош           Добър

Въведи кода в полето отдолу:
Коментар: Бележка: HTML не се приема!
Kassaba Systems Ltd. 2005 - 2020 © Всички права запазени