За поръчки: +359 2 820 26 10/ +359 887 202610
Кошницата е празна!

Изгражда се видеонаблюдение в зоопарк София

от | Публикувано в Новини | Все още няма коментари | 1139 прочита

Чрез изграждане на система за видеонаблюдение в зоопарк София ще се следи за нарушители. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” директорът на зоопарка д-р Иван Иванов.
Парите необходими за проектирането и монтирането на камерите ще бъдат отпуснали от Столична община, а цената възлиза на 40 хил. лв. В голяма степен поставянето на камери за видеонаблюдение с цел охрана се налага заради отношението на посетителите към парка към неговите обитатели. Камерите ще са част от защитната система не на хората от животните, а точно обратното - трябва да се предпазят животните от хората.

„Понеже много от посетителите правят някакви неприятни истории спрямо животните – хвърлят им неспецифични храни, предмети, се принудихме да въведем това нещо, като с него ще могат да бъдат наблюдавани и животните нощно време”, заяви Иванов. По думите му – за съжаление все още има много нарушители. „Ние си патим, защото като хвърлят, все едно хвърлят по нас. Замерят животните, хвърлят неспецифични храни. На лъвовете им хвърлят царевични пръчки. Лъв с царевична пръчка не се храни”, каза директорът на зоопарка.
На въпросът дали се предвиждат санкции за нарушителите, той отвърна, че това трябва да реши Столична община, но най-малкото се предполага, че нарушителите хванати от охранителните камери ще трябва да бъдат извеждани от охраната. 
Проектът за видеонаблюдение ще обхване целия зоопарк, като първо с камери за охрана ще се оборудват залите на хищниците, терариума и залите на маймуните. Ако съществуваше система видеонаблюдение щеше да стане ясно кой е изкъртил монтираният "електропастир" във външната клетка на слоницата, който е трябвало да я предпазва от достигане до рова.

 Източник: focus-news.net

Коментари (0)

Напиши коментар

Име:


Рейтинг: Лош           Добър

Въведи кода в полето отдолу:
Коментар: Бележка: HTML не се приема!
Kassaba Systems Ltd. 2005 - 2021 © Всички права запазени