За поръчки: +359 2 820 26 10/ +359 887 202610
Кошницата е празна!

Каква е разликата между DVR и NVR

от | Публикувано в Съвети за видеоконтрол | Все още няма коментари | 12938 прочита

Искате да изградите надеждна система за видеонаблюдение, с която да подсигурите своя обект, но все още не сте се спрели върху конкретно предложение? Пътят при избиране на средство за видеонаблюдение може да се окаже дълъг и продължителен, а по него неминуемо ще се породят множество въпроси в съзнанието ви. Най – често срещаните са: нужно ли е допълнително устройство, с което да съхранявам направените записи и каква е разликата между DVR и NVR? За да установим по какво се различават видеорекордерите, първо ще ви запознаем с тяхната функция. Всяко професионално наблюдение се нуждае от устройство, което да съхранява направените записи. Предимствата са много. Благодарение на него ще можете да записвате какво се случва във вашия магазин, офис, ресторант, градина или дом 24 часа 7 дни в седмицата. От друга страна, ако нямате възможността да посещавате обекта всекидневно, но все пак искате да знаете какво се случва в него, можете чрез опцията „отдалечено наблюдение” да преглеждате направените записи през мобилното си устройство. Към момента съществуват 5 основни технологии при средствата за видеонаблюдение. Това са AHD, CVBS (аналог), TVI, CVI и IP.

Какъв рекордер да избера?

Този въпрос зависи най – вече от това какви камери за видеонаблюдение ще използвате. На пазара днес можете да срещнете хибридни видеорекордери, които позволяват свързване както аналогови, така и цифрови ( IP ) камери. Предимството на тези устройства е, че можете да съчетаете камери с различен режим на работа. 

DVR (Digital Video Recorder) устройството се използва основно за свързване на аналогови HD камери. Лесно ще познаете рекордер от подобен тип, само като погледнете видео входовете на гърба му.

  • От броя на BNC – тата зависи и колко камери  поддържа устройство. Стандартните модели са с четен брой - 4, 8, 16 входа за свързване. 
  • Повечето DVR устройства предлагат Pentaplex функция, която изпълнява пет различни действия едновременно: наблюдение от място и разстояние, преглед на направените записи от обекта или отдалечено, архивиране. 
  • Можете да се наблюдавате отдалечено какво се случва в имота ви по всяко време (стига да има интернет в обекта).
  • Обърнете внимание на скоростта на запис и възпроизвеждане. За да нямате забавяне на картината ви препоръчваме да закупите рекордер с 25 кадъра (25fps), което е реално време (REAL TIME).​

NVR (Network Video Recorder) мрежовият видеорекордер позволява свързване на цифрови (IP ) камери. Отново както при DVR рекордерите имате възможност да свържете четен брой камери - 4, 8,16. Трудно ще се ориентирате колко камери можете да добавите, ако само погледнете гърба на NVR-a. За разлика от аналоговите HD рекордери тук имаме само един интерфейс RJ45 за свързване. Това НЕ означава, че позволява включване само на едно цифрово устройство. 

  • За да установите колко камери поддържа видеорекордера е необходимо да включите устройството към монитор. През него трябва да погледнете графичното меню или по - конкретно системните настройки. Там е посочен броят на камерите и резолюцията на която работят. 
  • Ако искате да добавите повече от една IP камера е необходимо да свържете цифровия рекордер към суитч или рутер.
  • NVR рекордерите са свързани скомпютърна мрежа и позволяват дистанционно управление през LAN (локална) мрежа или през интернет.
  • Цифровите камери се добавят по логически път. Необходимо е всяка една да бъде с индивидуален IP адрес, за да работи без проблем. При дублиране на устройствата ще се получи IP конфликт между съответните камери и няма да се визуализират. Всички устройства се добавят в обща мрежа.
  • NVR също позволява да се възползвате от функцията за отдалечено наблюдение през мобилно устройство.
  • Имайте предвид, че настройката на подобни устройства е малко по – трудна от тази на стандартния DVR, тъй като изискват мрежови познания.

 

Коментари (0)

Напиши коментар

Име:


Рейтинг: Лош           Добър

Въведи кода в полето отдолу:
Коментар: Бележка: HTML не се приема!
Kassaba Systems Ltd. 2005 - 2021 © Всички права запазени