За поръчки: +359 2 820 26 10/ +359 887 202610
Кошницата е празна!

Какво трябва да знаем при поставянето на система за видеонаблюдение в офис?

от Кръстьо Касабов | Публикувано в Съвети за видеоконтрол | Все още няма коментари | 1462 прочита

Система за видеонаблюдение в офис

Искате да изградите качествена система за видеонаблюдение на работния процес във вашия офис и едновременно с това да получите добро качество на достъпна цена.?

Съвременните технологии предоставят богат избор на средства за контрол над персонала и бизнес процесите. Благодарение на това, управителите на съответното учреждение имат възможността да наблюдават своите служители ежедневно, без да е необходимо да посещават офиса. Подобен вид наблюдение от разстояние оказва положителен ефект върху работното ежедневие и може да спомогне при възникване на спорни ситуации между служителите или при проблеми с трудовата дисциплина.

Въпреки че, всяка офис сграда има специфично устройство и разположение, можем да ви дадем няколко полезни съвета, които да спомогнат за избора и разположението при поставянето на средства за наблюдение.

Задължително условие е да монтирате камера на самия вход. Тя ще служи за регистриране на лицата влизащи в съответното помещение. В зависимост от това дали входната зона е на открито или на закрито, можете да използвате устройства с пластмасов или метален корпус. Препоръчваме ви да се насочите към камери, които са вандалоустойчиви.

Камерите в коридора и на рецепция, ще служат за наблюдение на вътрешната обстановка и спазването на реда в сграда. Съветваме ви да изберете устройства с по-голяма матрица, за да обхванете по - широк ъгъл.

 В зависимост от дейността на организацията се определят и устройствата за видеонаблюдение. Ако целта ви е да следите работния процес, можете да се насочите към куполните камери с 1 или 1.3МРХ резолюция, но ако желанието ви е да защитите интелектуалната собственост и да предотвратите изнасянето на информация от служителите на компанията, то ви препоръчваме да се насочите към устройства с по -висока резолюция и вариофокален обектив, който позволява детайлно да настроите сцената.

Броят на камерите зависи от големината на помещението. При монтиране на няколко камери, можете да съхранявате записите в продължение на седмици или месеци с помощта на DVR (видеорекордер). Към него трябва да монтирате и твърд диск, който ще служи за архивиране на направените записи, като времето за съхранение на записите зависи от обема на диска.. Задължително е устройството да поддържа съответните режими, които и камерите (AHD, TVI, CVI, CVBS, IP). В противен случай системата ви няма да работи. Съвременният видеорекордер предлага множество възможности.

Голяма част от моделите са снабдени с Pentaplex функция, която позволява преглед на записите от място или разстояние, архивиране, наблюдаване на обекта от място или отдалечено през мобилно устройство.

Към системата, можете да добавите и микрофон, в случай че желаете да имате звук към картината. Съветваме ви да не монтирате камерата и микрофона един до друг. За по-добро качество на сигнала е необходимо да поставите устройството в близост до бюрата  на служителите, а камерата да разположите в един от ъглите. Записите можете да прослушвате на своя компютър или смартфон.

Коментари (0)

Напиши коментар

Име:


Рейтинг: Лош           Добър

Въведи кода в полето отдолу:
Коментар: Бележка: HTML не се приема!
Kassaba Systems Ltd. 2005 - 2020 © Всички права запазени