За поръчки: +359 2 820 26 10/ +359 887 202610
Кошницата е празна!

Камери на всеки площад в София

от | Публикувано в Новини | Все още няма коментари | 1173 прочита

Община София ще монтира камери за видеонаблюдение на всички знакови места в столицата за да спре хулиганските прояви извършвани срещу паметниците на културата в столицата. Това решение взеха общинарите след последнта вандалска проява с отрязването на бронзовата опашка на един от лъвовете на Лъвов мост. За кражбата съобщиха строителите на метрото в края на август, които са забелязали липсващата опашка. Спред зам. кмета по сигурността Иван Сотиров монтирането на камери за видеонаблюдение на знаковите места в София ще спре вандалите. Системата за видеонаблюдение трябва да предава видео директно до полицията и мобилни групи обяснява още Сотиров. Той е категоричен, че под денонощтно видеонаблюдение трябва да се поставят Орлов мост, площадът пред НДК, Лъвов мост, площадът пред банята и други забележителности.

Тези системи за видеонаблюдение ще бъдат заложени при реконструкцията на пространството около паметника на Патриарх Евтимий. Идеята е камерите да могат да обхванат и сградата на нотариата, която също често е обект на вандалски набези.

Първият площад в София на който общината ще поръча поставянето на камери ще бъде площада пред банята. За изграждането на системата от камери са предвидени 20 000 лв - колкото в момента се плаща за жива охрана за три месеца на площада пред банята. Там вече е решено да се сменят охранителите с камери за наблюдение. Освен това при всеки нов проект за реконструкция на градските площади вече ще се предвиждат средства и за поставяне на видеонаблюдение.
В момента се проучват няколко възможности за поставяне на камери за видеонаблюдение в Градската градина и градинката пред “Кристал”. Руски паметник, който наскоро беше възстановен от общината, също е сред обектите, които вече ще се охраняват със система за видеонаблюдение. Очаква се средствата, нужни за поставяне на камерите за наблюдение, да бъдат заложени в бюджета за следващата година.

А предприемането на мерки за възстановяването на откраднатата опашка на лъва най-вероятно ще стане след като приключи изграждането на метрото в района и се сложат камери, които да следят Лъвов мост.

 снимка 24 часа

Коментари (0)

Напиши коментар

Име:


Рейтинг: Лош           Добър

Въведи кода в полето отдолу:
Коментар: Бележка: HTML не се приема!
Kassaba Systems Ltd. 2005 - 2021 © Всички права запазени