За поръчки: +359 2 820 26 10/ +359 887 202610
Кошницата е празна!

Камери с Pixelplus CCD основен конкурент на SONY

от | Публикувано в Новини | Все още няма коментари | 1028 прочита

Повече от 15 години Sony e ненадминат лидер в производството на CCD матрици и DSP процесори за камери за видеонаблюдение. Многократно останалите водещи компании се опитваха да изместят японците от първото място, но това така и не им се отдаваше. 75% от производството на охранителни камери се базираше на матрици и процесори на Sony.
Първоначално корейските CNB и NEXTCHIP със своите чипове Monalisa и HAWK V постигнаха резолюции от 600TVL и за първи път интегрираха екранно меню (OSD меню) с възможност за разнообразни настройки на параметрите на камерата. От Sony не закъсняха и само след два месеца анонсираха двeтe CCD матрици ICX639AKA и ICX673AKA, както и DSP процесорите от серията Effio (Effio-E и Effio-P), което доведе до поредната революция в областтана видеонаблюдението. Новите чипове превърнаха производството на аналогови камери за видеонаблюдение с резолюции 650TVL и 700TVL от химера в реалност.

В последствие от Samsung представиха чипа SV5, но силите им стигнаха само за 650TVL.
В началото на годината енда малка корейска компания - Pixelplus се опита да застраши хегемонията на Sony и опита остана небезуспешен. От Pixelplus пуснаха на пазара матрицата 1089К, позволяваща реализирането на резолюция от 600TVL. Това веднага предизвика сериозно разместване, защото 1089К беше на значително по-ниска цена от матриците на sony дори и с 420TVL и предоставяше много по-добро изображение от тях особенно при ниска осветеност и нощен режим.
Но в какво се криеше успехът на корейците? Отговорът е в това, че от Pixelplus бяха решили да не реализират IR корекцията по електронен път, а за сметка на това предложиха на производителите да ползват двоен механичен IR CUT филтър. Резултатът беше изключително реални и наситени с цветове в дневен режим изображения и висока детайност на картината в нощен режим.
Водещите производители на камери реагираха мигновенно и на пазара се появиха камери с висока резолюция на ниска цена.
Видеонаблюдение ЕУ за пореден път беше първата българска фирма вносител на компоненти за видеонаблюдение, която тества камерите с 1089К и ги направи достъпни за родните интегратори на системи за сигурност.
В офисите ни във Варна, София, Хасково и Пловдив, нашите партньори имаха възможност да се запознаят с параметрите на камерите с Pixelplus матрици. Нямаше колега който да не остане впечатлен както от изображенията, така и от цените на новите устройства.
Но от Pixelplus не спряха до тук и преди месец пуснаха на пазара нов сезор (3089K) позволяващ получаване на резолюции от 700TVL. Това определено ще доведе до сериозно ново разместване на пазара.
Ние отново ще се постараем в най-кратки срокове тези високотехнологични продукти да са достъпни и за българските инсталатори. С нетърпение очакваме да проведем първите тестове с 3089К, като ще ви държим в течение относно получените впечатления и резултати.

Коментари (0)

Напиши коментар

Име:


Рейтинг: Лош           Добър

Въведи кода в полето отдолу:
Коментар: Бележка: HTML не се приема!
Kassaba Systems Ltd. 2005 - 2020 © Всички права запазени