За поръчки: +359 2 820 26 10/ +359 887 202610
Кошницата е празна!

Камерите за Учебните автомобили ще са държавни

от | Публикувано в Новини | Все още няма коментари | 527 прочита

Глоби от 5000 лв. и отнемане на лицензите трябва да спрат опитите за купуване на книжки и провеждане на фиктивни технически прегледи за коли. Мярката е заложена в проект за промени в Закона за движение по пътищата, който беше одобрен от правителството тази седмица.

Шофьорските изпити и техническите прегледи ще бъдат записвани с камери, каза министърът на транспорта Александър Цветков. Това нямало да доведе до оскъпяване на услугите, тъй като в пунктовете за автопрегледи ще се наложи само да оборудват по една уеб камера, а инструкторите ще получават видеокамерата от “Автомобилна администрация” за записване на изпитите, след което ще я връщат.

“Уеб камерите са евтини (една такава струва между 10 и 25 лв. - б. р.). За видеокамерите за инструктори предстои да бъде обявена обществена поръчка. Ще са нужни около 150 уреда на средна цена около 500 лв. за брой”, каза Цветков.

Според него всяка година по 15 000 души вземали книжки, без да са издържали изпитите. Няма как да бъдат изгледани 100% от записите от автомобилната администрация, ще се правят контролни прегледи на записите, призна Цветков.

Коментари (0)

Напиши коментар

Име:


Рейтинг: Лош           Добър

Въведи кода в полето отдолу:
Коментар: Бележка: HTML не се приема!
Kassaba Systems Ltd. 2005 - 2021 © Всички права запазени