За поръчки: +359 2 820 26 10/ +359 887 202610
Кошницата е празна!

Камерите за видеонаблюдение стреснаха бандитите в София

от | Публикувано в Новини | Все още няма коментари | 1010 прочита

Камерите за видеонаблюдение в центъра на София стреснаха бандитите, съобщи в. "24 часа" вчера.

Според всекидневника работещото вече три години видеонаблюдение е намалило престъпността в района със 72% и е помогнало за откриването на над 2000 крадени коли.
Монтираните камери за видеонаблюдение всеки ден ловят убийци,  крадци, нарко-дилъри и шофьори нарушители.
"Те са безпристрастни, не пропускат нито един бандит или корумпиран полицай, не се уморяват и не вземат рушвети
В наблюдаваните територии дори сме свели почти до нула едно от най-честите престъпления – автокражбите", отчита шефът на сектор "Видеонаблюдение" в СДВР Иво Писанов.

По неговите думи вече може да се говори, че тези места са нещо като зони на сигурност, където не само че рязко е паднала престъпността, но и са били спасени десетки граждани, които са получили инфаркт, епилептичен припадък или са изпаднали в друга рискова ситуация. Полицейската система за видеонаблюдение лови не само опасни бандити - често в камерите на полицията влизат младежи, които смъркат кокаин пред лъскавите заведения.

Една от целите на изградената система за видеонаблюдение е да има контрол и по-ефикасно управление над полицаите

"Преди време засякохме двама служители да вземат 50 лв. рушвет за неправилно паркирана кола. Уволниха ги още на следващия ден. Видеонаблюдението се използва много сериозно за пресичане на корупционната среда", категоричен е шефът на сектора. От камерите за видеонаблюдение най-много страдат шофьорите нарушители. За миналата година камери са заснели над 50 хил. водачи, които са минали на червено, престроили са се неправилно или са отнели предимство. От сектора вече разполагат и със софтуер за видеозаснемане на шофьорите, които карат с бясна скорост. Експертите се надяват в края на годината този софтуер за видеоконтрол да бъде интегриран в изградената система за видеонаблюдение в столицата.

Коментари (0)

Напиши коментар

Име:


Рейтинг: Лош           Добър

Въведи кода в полето отдолу:
Коментар: Бележка: HTML не се приема!
Kassaba Systems Ltd. 2005 - 2021 © Всички права запазени