За поръчки: +359 2 820 26 10/ +359 887 202610
Кошницата е празна!

Камерите за видеонаблюдение в София не пощадиха и абитурентите

от | Публикувано в Новини | Все още няма коментари | 1248 прочита

Чрез системата за видеонаблюдение от КАТ са  засекли над 50 нарушения по улиците на София предизвикани от празнуващите абитуриенти през последните няколко дни, съобщиха по националната телевизия BTV. Всички абитуриенти записани чрез камерите за видеонаблюдение ще бъдат санкционирани за нарушаване на Закона за движения по пътищата. "В изблик на емоциите си абитуриентите се возят неправилно, подават се през  прозорците или пък  се качват  на капаците на автомобилите необезопасени. "Естествено, имаме случаи да не се спазват маркировката и светофарите”, каза началникът „Видеонаблюдение” към СДП Иво Писанов.  

От КАТ преди началото на офанзивата на абитиурентските балове решили да не спират коли с абитуриенти тези дни. Нарушенията, които те правят, ще бъдат записвани от камерите за видеонаблюдение в София и шофьорите ще бъдат глобявани след като свърши сезонът на баловете. Полицайте решили това още преди седмици с идеятата да не разваля празникът на  зрелостниците.

Камерите на столичното видеонаблюдение за записали за една седмица 50 нарушители което е с 4 пъти по-малко от нарушенията от предишни години. Абитуриенти нарушители е засякла и любимата в последно време камера на софиянци - тази на „Цариградско шосе”. За едномесечния период през който работи, тя е засякла нарушения за над 300 000 лева съобщават също от BTV. Камерата все още е само тестова и тепърва МВР ще реши дали да я купи. Цифрите обаче показват, че тя е засякла 2000 нарушения за един месец с минималната глоба от 150 лева. Или - камера за 60 000 - изкарва 300 000 за един месец. Тази камера за наблюдение дава възможност и за по-добра и бърза обработка на нарушенията, което спестява време и парите от глобите влизат по-бързо в хазната. Вътрешният министър Цветан Цветанов вече обеща, че ще се инвестира в купуване на такива камери.

Източник и снимки: sofiadnes.net

Коментари (0)

Напиши коментар

Име:


Рейтинг: Лош           Добър

Въведи кода в полето отдолу:
Коментар: Бележка: HTML не се приема!
Kassaba Systems Ltd. 2005 - 2021 © Всички права запазени