За поръчки: +359 2 820 26 10/ +359 887 202610
Кошницата е празна!

Kонфигуране и настройка на цифрова IP камера TRX

от | Публикувано в Съвети за видеоконтрол | Все още няма коментари | 6074 прочита

Да свържете и конфигурирате IP камера може да се окаже лесно като детска игра, ако имате добри мрежови познания. В случай че, смяна на IP адрес и Motion Detection не ви говорят много, то тогава тази статия е точно за вас. Освен творчески ентусиазъм при настройването на цифрово устройство от този тип е нужно да следвате посочените стъпки, за да може финалът да бъде с happy end.

1. Първата стъпка: свържете камерата към рутера посредством мрежови кабел и към захранващия адаптер.

Важно! За да конфигурирате камера, трябва вашият рутер да бъде в същия мрежови сегмент, като камерата. 

2. След това е необходимо да отвoрите Internet Explorer. В лентата, в която обикновено се изписва URL адреса, въведете 192.168.1.10 (не забравяйте точките). Ще се отвори стартовия прозорец, в който трябва да се въведат потребителско име и парола.Ако не се визуализира лентата за въвеждане на потребител и парола, трябва да разрешите ActivеX контролите. При първоначална конфигурация, напишете като потребител: admin, а полето за въвеждане на парола оставете празно.

P.S. В дясно от вас има падащо меню, в което можете да изберете езика, с който искате да работите. В посочения пример сме избрали английски език.

 

3. След зареждане на камерата, горе в прозореца избирате Device configuration. Натискате назъбеното колело и избирате General. В тази част се правят настройките за дата, месец, година и час на устройството. Те ще ви помогнат, когато преглеждате записите от конкретен ден и час. Избирате часовата зона, в зависимост от страната, в която се намирате (за България +03:00) и давате OK, за да се запазят настройките.

 

 

4. Следващата стъпка е да проверите дали камерата работи на максимална резолюция ( възможно е да зададете резолюцията, ако устройството е над 720Р).

 

5. И идваме към една от най – важните стъпки – смяната на IP адрес и конфигуриране на порт. Тази настройка предотвратява появата на IP конфликт в мрежата (той се получава, когато две цифрови устройства са с един и същ IP адрес и се намират в една мрежа). Най-лесно е да промените последните две цифри от адреса, като например 192.168.1.17 След това променете и порта, можете да зададете Media port: 34517, HTTP port: 87 Натискате ОК Необходими са няколко секунди за да се преконфигурира. Въведете новия адрес 192.168.1.17, влизането става по познатия начин – admin без парола.

 

6. Ако искате устройството да записва само при детекция на движение (Video Motion)  и от падащото меню, избирате High. За да запазите настройките, натиснете ОК.

 

7. За по – голяма сигурност ви съветваме да поставите парола на устройството. Кликнете на посоченото прозорче, след което изберете Account. В лентата в дясно, изберете Modify PW. На мястото на password въведете паролата (минимум 6 знака), след което повторете и потвърдете с ОК.

Подготвили сме и видео :)

Коментари (0)

Напиши коментар

Име:


Рейтинг: Лош           Добър

Въведи кода в полето отдолу:
Коментар: Бележка: HTML не се приема!
Kassaba Systems Ltd. 2005 - 2021 © Всички права запазени