За поръчки: +359 2 820 26 10/ +359 887 202610
Кошницата е празна!

Крадци откраднаха и система за видеонаблюдение

от | Публикувано в Новини | Все още няма коментари | 763 прочита

Маскирани бандити откраднаха система за видеонаблюдение от магазин, след като го обраха. Грабежът стана около 2,30 ч вчера в магазин за хранителни стоки намиращ се софийският кв. “Люлин”. Двама въоръжени мъже нахлули в помещението, пребили продавачката и я завързали. След това грабнали около 3600 лв. от оборота.

В този момент влезли още трима бандити, които откраднали записващото DVR устройство на камерите, на което се съхранявали видео записите от тях. После грабителите избягали, а полицията ги издирва.

Това е поредният случай доказващ за неправилен подход към изграждане на охранителна система. В много статии в този сайт е описано , че при изграждане на каквато и да е охранителна система трябва да се затрудни максимално достъпът до нея от външни неоторизирани лица, в повечето случаи това са крадците натрапници. Както записващото устройство за видеонаблюдение така и централата за СОТ трябва да се монтират възможно на най-скрито място, по възможност в заключващо се помещение или шкаф. В този случай на грабеж от хранителният магазин системата за видеонаблюдение не е проектирана ефективно защото DVR устройството съхраняващо записите от видео камерите за наблюдение се е намирало в непосредствена близост до касата, което е улеснило крадците при осъществяването на обира. В много от изградените от нас системи за видеонаблюдение използващи се за охрана винаги се комбинират с друга допълнителна охранителна техника. В случаят ако в магазинът е имало инсталиран паник бутон за извикване на допълнителна охрана не би се стигнало до кражба на системата за видеонаблюдение заедно със записите, а до залавяне на бандитите на местопрестъплението. Ако пък крадците се измъкнат, остава записът от камерите за видеонаблюдение който би спомогнал за издирването им от полицията.

Коментари (0)

Напиши коментар

Име:


Рейтинг: Лош           Добър

Въведи кода в полето отдолу:




Коментар: Бележка: HTML не се приема!
Kassaba Systems Ltd. 2005 - 2021 © Всички права запазени