За поръчки: +359 2 820 26 10/ +359 887 202610
Кошницата е празна!

Монтират видеонаблюдение и в Морската градина на Бургас

от | Публикувано в Новини | Все още няма коментари | 641 прочита

Видеонаблюдение ще бъде въведено на цялата територията на бургаския Приморски парк, каза кметът на Община Бургас Димитър Николов. Видеонаблюдението ще бъде част от проект, предвиждащ реконструкция и обновяване на любимото на бургазлии място за почивка, допълни още бургаският градоначалник. Според кмета Димитър Николов това означава подмяна на настилката на алеите, на парковата мебел и осветлението, както и изграждането на видеонаблюдение, което ще се използва като превенция срещу вандалските актове. За това средства ще бъдат осигурени по европейски проекти.

Николов заяви, че вече се подготвят апликационните форми за кандидатстване, които трябва да бъдат завършени до пролетта. Сумата за която ще се кандидатства е 3,5 милиона лева. Ще започне укрепването на Морското казино, също по проект, като в тази част ще бъде включена и Стената на приказките в детския кът.
Реализацията на проекта е пряко свързана със 100-годишнината, която през 2010 година навършва бургаският Приморски парк.
Средствата, които бургаската община е отделила за реализацията на проекта за обновяване на морската градина, са в рамките на 3,5 млн. лева. Те ще бъдат вложени освен в изграждане на видеонаблюдение още в пълно възстановяване на алейната мрежа, ново оборудване за изкуствено напояване, ново изграждане на осветление и нова паркова мебел.

Към момента 70% от Морската градина на Бургас се води общинска собственост, останалите 30 на сто са собственост на държавата.

"Моето лично желание е и държавната собственост да стане общинска. Така легално ще можем да подсигурим европейско финансиране за поддържането й по оперативна програма "Околна среда”, каза още бургаският градоначалник.

Коментари (0)

Напиши коментар

Име:


Рейтинг: Лош           Добър

Въведи кода в полето отдолу:
Коментар: Бележка: HTML не се приема!
Kassaba Systems Ltd. 2005 - 2021 © Всички права запазени