За поръчки: +359 2 820 26 10/ +359 887 202610
Кошницата е празна!

Нощните клубове в Шумен с видеонаблюдение

от | Публикувано в Новини | Все още няма коментари | 705 прочита

Община Шумен ще разрешава удължено работно време на заведенията само ако са снабдени със системи за видеонаблюдение. Кметството ще изисква собствениците сами да закупят камери и да ги монтират по сградата така, че да обхващат цялата улица. Само тогава кръчмите ще могат да работят през зимата след 23 ч, а през лятото - след 24 часа.

Общината разрешава купонът да се вихри в дискотеки,  нощни клубове и ресторанти до 5 ч призори. Повече от 20 заведения в Шумен имат разрешение за удължено работно време, но сега условията ще се променят.

“Предложението за камерите за видеонаблюдение дойде от граждани и го заложихме в проекта за новата Наредба № 1 за обществения ред”, обясни Митко Киров, заместник-кмет по стопанските дейности. Правната комисия вече одобрила подновената наредба, но се очакват още мнения на шуменци, а на първата сесия за тази година тя ще бъде разгледана.

Според Киров няма да бъде задължително да се поставят камери вътре в заведенията, важно било да се знае какво става пред сградата, ако от нея излязат попийнали хулигани. По данни на полицията от денонощните кръчми и нощни клубове най-често тръгвали  вандали, които трошели наред общинско, държавно и частно имущество. Ставали и убийства пред дискотеките и кръчмите.

Персоналът на заведенията едва ли ще е против и вътрешно видеонаблюдение, коментират полицаи, които непрекъснато отървават сервитьорки от хулигани.

От кметството обясниха, че новото изискване за камери няма да излезе кой знае колко скъпо. Вече имало големи фирми в града, които така си вардели собствеността. Засега общината няма средства да постави видеонаблюдение в целия град. Има проект, но реализацията му ще коства 7 млн. лева.

В бюджета за следващата година ще бъдат заложени средства за камери за видеонаблюдение в центъра на Шумен. В новия парк “Студентски” са монтирани подобни съоръжения и там няма посегателства, коментира вчера заместник-кметът по строителството инж. Иван Йонков.

В парк “Кьошкове” където няма изградена система за видеонаблюдение част от скъпата новогодишна украса беше открадната.

Коментари (0)

Напиши коментар

Име:


Рейтинг: Лош           Добър

Въведи кода в полето отдолу:
Коментар: Бележка: HTML не се приема!
Kassaba Systems Ltd. 2005 - 2021 © Всички права запазени