За поръчки: +359 2 820 26 10/ +359 887 202610
Кошницата е празна!

Нови проекти за видеонаблюдение в София

от | Публикувано в Новини | Все още няма коментари | 939 прочита

Видеонаблюдение ще има в десет новоремонтирани подлеза в София съобщи вчера столичният кмет Йорданка Фандъкова, а също така и ще бъдат закупени камери за видеонаблюдение в общинските паяци. Кметът обясни, че се предприемат мерки за осветяване и охрана на подлезите чрез системи за видеонаблюдение, а в онези подлези, където се наблюдава засилен поток от хора, ще има и охранители. Подлезите се ремонтират в момента и трябва да бъдат готови до края на юни.

 Кметът и зам.-кметът по транспорта Любомир Христов провериха ремонтните работи в един от осемте подлеза по Цариградско шосе, в които се работи. Предвиждат се и ремонти на подлезите по Ботевградско шосе, а постепенно и всички подлези в София, уточни още Фандъкова. От следващата седмица ще започне и миенето на подлезите. Догодина като част от изграждането на метрото пък се планира и цялостен ремонт на още три големи столични подлеза, които имат спешна нужда от реконструкция, каза още кметът. Това са подлезите при Централна гара, пред музея „Земята и хората" и при НДК.

Системите за видеонаблюдение които ще бъдат изградени в подлезите ще се използват главно за наблюдение и сподпомагане на охраната на тези места. Любомир Христов обясни, че не се предвижда жива охрана във всеки от подлезите, а център за видеонаблюдение от който ще се наблюдават подлезите. Този център и системата за видеонаблюдение ще позволяват на охранителите да реагират навреме при евентуален вандализъм или при евентуално неприятно събитие. В момента осем от подлезите се ремонтират с бюджетни средства на Столична община на обща стойност малко под 240 000 лв., а реконструкцията на другите два големи подлеза се финансира по ОП „Регионално развитие" които са на бул. „България" при комплекс „Бокар" и подлезът на „Подуяне", като стойността на двата мащабни ремонта е над 2 млн. лв.

Междувременно в София вече ще работят десет паяка, снабдени с охранителни камери за запис. Така от общината се надяват да намалят случаите в които се дават на пари на ръка. Предстои закупуването на още десет такива камери. Такава система за видеонаблюдение на авто паяците вече от няколко месеца работи в Пловдив, за което вече писахме в секция Новини на нашият сайт Видеонаблюдение ЕУ.

Коментари (0)

Напиши коментар

Име:


Рейтинг: Лош           Добър

Въведи кода в полето отдолу:
Коментар: Бележка: HTML не се приема!
Kassaba Systems Ltd. 2005 - 2021 © Всички права запазени