За поръчки: +359 2 820 26 10/ +359 887 202610
Кошницата е празна!

Откриха система за видеонаблюдение във Врачанско село

от | Публикувано в Новини | Все още няма коментари | 709 прочита

Първата система за видеонаблюдение в отдалечено населено място беше официално открита днес във врачанското село Баница, съобщиха от пресцентъра на МВР. Системата за видеонаблюдение включва четири камери, монитори и софтуер, чрез които денонощно ще се наблюдава централната част на селото - магазини, административни сгради, пътя за Козлодуй и Оряхово. Тя е изградена по пилотен проект, в чието финансиране са участвали с лични дарения депутатите от ГЕРБ от Врачански избирателен район. 

Основната цел на монтираните камери е намаляване на престъпността и ограничаване на високите скорости, с които преминават автомобилите. През последните години в района който ще се наблюдава от системата за видеонаблюдение са загинали девет пешеходци. Общата стойност на проекта е 4625 евро, съобщи народният представител Николай Коцев. Обслужването и наблюдението на камерите ще бъде поето от Областната дирекция на МВР, а контролен монитор ще работи и в сградата на кметството в селото. Депутатът Коцев посочи, че проектът е един от предизборните ангажименти към избирателите, поет миналата година, и ще бъде продължен с въвеждане на видеонаблюдение в селата Девене и Вировско. ГЕРБ-Враца които осигуриха парите за видеонаблюдение обещата че скоро можем да  очаквме подобни системи да бъдат поставени на възлови места и в други села на общината.
Министър Цветан Цветанов, който откри системата, посочи, че тя ще повиши сигурността и ще осигури спокойствието на жителите на Баница. Цветанов подчерта, че всички български граждани, независимо дали живеят в малко населено място или областен град, трябва да са убедени, че към тяхната сигурност има едно и също отношение от органите на реда.

Коментари (0)

Напиши коментар

Име:


Рейтинг: Лош           Добър

Въведи кода в полето отдолу:
Коментар: Бележка: HTML не се приема!
Kassaba Systems Ltd. 2005 - 2021 © Всички права запазени