За поръчки: +359 2 820 26 10/ +359 887 202610
Кошницата е празна!

Първият Бебефон в света

от | Публикувано в Съвети за видеоконтрол | Все още няма коментари | 978 прочита

Бебефонът се превърна в  задължителен помощник при отглеждане на малки деца. Практичното устройство позволява да следите какво се случва с малчугана в съседното помещение, докато приготвяте вечерята или да проверите дали не се е измъкнал от креватчето си през нощта. Това е един безценен инструмент за предотвратяване на злополуки, който ви гарантира, че никога няма да пропуснете специален момент от израстването на вашето дете.

 

История на първия бебефон

 

Преди по - малко от век идеята за наблюдение на бебе от разстояние е изглеждала като светъл лъч в съзнанието на голяма част от родителите. Тази мечта успява да се реализира с помощта на радио технологичния напредък, който се осъществява по време на Първата световна война. До 20-те години на ХХ-ти век, радиоразпръскването става широкоразпространено в напредналите западни страни. Като резултат на бял свят се появява първият монитор за наблюдение на малки деца, който започва да се предлага в търговската мрежа след 1937г. Една от най - тиражираните версии за изобретяването на устройството е отвличането на бебето на Линдбер през 1932г. (инцидент широко разпространяван в американските медии).
Вдъхновен от случая, президентът на фирма "Зенит" (Zenith) Юджийн Мак Доналд (Eugene McDonald) се заема с разработване на система, която да осигури спокойствие на младите родители. За тази цел той възлага на инженерите в неговата компания да разработят продукт, с който майките да могат да следят какво прави детето им, когато са в различни помещения. С помощта на японския дизайнер Исаму Ногучи (Isamu Noguchi) на бял свят се появява първият бебефон, познат като "Радио сестра" (Radio Nurse). Изобретението не успява да се наложи, тъй като се появяват радио смущения при преноса на сигнал, но с него се поставя началото на един иновативен подход при наблюдение на деца.

Възход във видеонаблюдението на малки деца

Ако обърнем внимание на основните характеристики на този тип устройства, ще забележим, че въпреки развитието на технологиите, можем да открием сходства между изобретението на Ногучи и съвременните бебефони. Устройствата отново разполагат със звуково сигнализиране и функция за високоговорител. Основните параметри в развитието на съвременния мониторинг за наблюдаване на бебе са два: видео и компютърна интеграция. С подобряването на функциите на камерите, много родители избират да имат пълна аудиовизуална картина над стаята на детето си. Технологичният ръст наложи на пазара устройства, които разполагат с инфрачервени диоди за нощно виждане, интелигентна телефонна интеграция и възможност за отдалечено наблюдение, безжична връзка и по - висока резолюция на камерите.

Тук ще намерите всички бебефон камери, подходящи за наблюдение на Вашето дете

Коментари (0)

Напиши коментар

Име:


Рейтинг: Лош           Добър

Въведи кода в полето отдолу:
Коментар: Бележка: HTML не се приема!
Kassaba Systems Ltd. 2005 - 2021 © Всички права запазени