Как да променя адреса по подразбиране на DVR / IP камера,спрямо вътрешната мрежа на рутера?

 

Всички нови устройства – камери и видеорекордери, разполагат с IP адрес по подразбиране. В повечето случаи този адрес по подразбиране се различава от този от вътрешната мрежа на рутера.

 

В настоящата инструкция ще научите как да промените адреса по подразбиране на IP камера / DVR на LONGSE.

 

Стъпка 1: Уверете се, какъв е вътрешния адрес на рутера (например: 192.168.1…. ; 192.168.0… ). За да го направите е необходимо да отворите мрежовите настройки на компютъра.

 

Стъпка 2:  Инсталирайте Longse Search Tool софтуера за да сканирате мрежата си и да разберете какъв е IP адреса на новото устройство.

*В примера нашата мрежа е 192.168.0.. , а камерата е с адрес по подразбиране 192.168.1.10. За да достъпим камерата е необходимо да променим адреса на камерата с IP адрес от нашата мрежа.

 

Стъпка 3:  За да промените адреса, първоначално трябва да изберете тип на устройството което ще променяте IPC, DVR, XVR и др. ( в случая ние редактираме ip камера – IPC),  трябва да сканирате мрежата чрез бутона REFRESH --> след кратко сканиране адреса ще се зареди в празното поле.

 

Стъпка 4: Маркирайте устройството и въведете данните спрямо рутера. В полетата SECURITY VERIFY, въвеждате потребителското име и парола по подразбиране ( за нови устройства)  на LONGSE – за камери потр. име и парола admin, за XVR потр. име admin и парола 12345. Потвърждавате промерните с MODIFY.

 

Стъпка 5: Сканирайте с REFRESH отново.

Вече новото устройство е с променен адрес спрямо рутера.

 

Стъпка 6: Въвеждате новия IP адрес на устройството в Internet Explorer.

 

 

Стъпка 6: Ако имате инсталирани Active X контролери ще зареди екрана за въвеждане на данните (потребителско име и парола) за вход в WEB интерфейса на устройството.

*Ако нямате инсталирани контролери, можете да прочетете инструкцията за това „Как да конфигурирате безжична WIFI камера LONGSE към WIFI мрежата“ – стъпки 2 и 3.