За поръчки: +359 2 820 26 10/ +359 887 202610
Кошницата е празна!

Промяна на адрес по подразбиране на устройство XM TRX

от Borislav Nikolov | Публикувано в Инструкции | Все още няма коментари | 1096 прочита

Как да променя адреса по подразбиране на DVR / IP камера, спрямо вътрешната мрежа на рутера?

 

Всички нови устройства – камери и видеорекордери, разполагат с IP адрес по подразбиране. В повечето случаи този адрес по подразбиране се различава от този от вътрешната мрежа на рутера.

 

В настоящата инструкция ще научите как да промените адреса по подразбиране на IP камера / DVR на XM TRX.

 

Стъпка 1: Уверете се, какъв е вътрешния адрес на рутера (например: 192.168.1…. ; 192.168.0… ). За да го направите е необходимо да отворите мрежовите настройки на компютъра.

 

Стъпка 2:  Инсталирайте Device Manager софтуера за да сканирате мрежата си и да разберете какъв е IP адреса на новото устройство.

*В примера нашата мрежа е 192.168.0.. , а камерата е с адрес по подразбиране 192.168.1.10. За да достъпим камерата е необходимо да променим адреса на камерата с IP адрес от нашата мрежа.

 

Стъпка 3:  За да промените адреса трябва да сканирате мрежата през IP SEARCH --> след като се появи адреса в празното поле, трябва да го маркирате --> в полето в дясно трябва да промените данните спрямо тази на рутера --> запаметявате с MODIFY.

Стъпка 4: Сканирайте с IP Search отново.

Вече новото устройство е с променен адрес спрямо рутера.

 

 

Стъпка 5: Въвеждате новия IP адрес на устройството в Internet Explorer.

 

Стъпка 6: Ако имате инсталирани Active X контролери ще зареди екрана за въвеждане на данните (потребителско име и парола) за вход в WEB интерфейса на устройството.

*Ако нямате инсталирани контролери, можете да прочетете инструкцията за това „Как да конфигурирате безжична WIFI камера LONGSE към WIFI мрежата“стъпки 2 и 3.

 

Коментари (0)

Напиши коментар

Име:


Рейтинг: Лош           Добър

Въведи кода в полето отдолу:
Коментар: Бележка: HTML не се приема!
Kassaba Systems Ltd. 2005 - 2021 © Всички права запазени