За поръчки: +359 2 820 26 10/ +359 887 202610
Кошницата е празна!

Статичен или динамичен IP адрес, какво да избера

от | Публикувано в Съвети за видеоконтрол | Все още няма коментари | 7565 прочита

 

Основното изискване, което всеки наш клиент поставя при изграждане на система за видеоконтрол е  свързано с възможността за „отдалечено наблюдение“. Тази опция ви позволява  да следите в реално време какво се случва в обекта от всяка точка на света през мобилно си устройство. Единственото изискване, за да се възползвате от функцията е да имате изградена интернет мрежа на мястото, в което са монтирани устройствата. При наличен IP (Internet Service Provider ) адрес, можете да направите съответните настройки за конфигурация в менюто на DVR (Digital Video Recorder) / NVR (Network Video Recorder) рекордера.

Въпросът тук е какъв IP адрес да изберете: статичен или динамичен? За да отговорим на него, ще ви разкажем повече за основната разлика между тях.

Статичен IP адрес

Като цяло този вид адреси са с ограничен брой. Създателите на интернет не са сметнали за необходимо да предоставят  неограничен брой статични адреси. Поради тази причина се появява недостиг на непроменливи IP адреси.

Динамичен IP адрес

За да избегнат дефицита, интернет доставчиците ограничават значително количеството на статичните IP адреси и ги разпределят по DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol). Този временен IP адрес, който използва компютърът се нарича динамичен (Dynamic IP address). Неудобството тук е, че адресът, който използвате се променя постоянно, което от своя страна възпрепятства отдалеченото наблюдение. Причината е, че IP адресът, от който сте влезли за първи път се е променил. В тази ситуация, за да гледате от разстояние е необходимо да се свържете към Cloud-a на производителя, с който оперира видеорекордера. Имайте предвид, че при тази опция ще имате забавяне на сигнала и няма да можете да наблюдавате устройствата в реално време.

Статичен или динамичен IP адрес при отдалечено видеонаблюдение ще изберете?

Коментари (0)

Напиши коментар

Име:


Рейтинг: Лош           Добър

Въведи кода в полето отдолу:
Коментар: Бележка: HTML не се приема!
Kassaba Systems Ltd. 2005 - 2021 © Всички права запазени