За поръчки: +359 2 820 26 10/ +359 887 202610
Кошницата е празна!

Видеонаблюдение в Русе ще се изгражда скоро

от | Публикувано в Новини | Все още няма коментари | 1119 прочита

Въвеждането на система за видеонаблюдение в Русе беше дискутирана от Постоянната комисия по комунални дейности към Общински съвет-Русе. Тя се събира извънредно на 24 януари 2011г. в 14 часа в Заседателната зала на общината. На срещата беше изнесен проектът за видеонаблюдение за гр. Русе от комисар Светослав Първанов който е началник на ОД на МВР Русе. Обсъдено беше, че най-подходящо е видеонаблюдение да се въведе първо около учебните заведения, централните булеварди в Русе и оживените кръстовища. На дискусията бяха поканени да се включат медии и граждани които заедно с кметът Божидар Йотов разгледаха и обсъдиха проекта за видеонаблюдение. Самият проект на разположението на камерите беше изработен по поръчка на русенската полиция от австрийски концерн EFKON.

Системата за видеонаблюдение в Русе по проект включа 446 камери които ще бъдат монтирани на 76 обекта. Тези обекти ще бъдат около учебните заведения, на оживени кръстовища и прави отсечки по централни русенски булеварди. След въвеждане на видеонаблюдението, ще се работи и за дистанционно регулиране на дължините на светофарните сигнали, съобразно автомобилния трафик в Русе.
Проектът е изработен по поръчка още през февруари 2008г., но последните няколко дни се разшумя сериозно около необходимостта в Русе да се изгради система за видеонаблюдение. Това се случва благодарение на инициативата на постоянната комисия по комунални дейности която постави основите на широк дебат, заради зачестилите произшествия и вандалски актове, за въвеждане на камери за наблюдение на възловите кръстовища в Русе.
От общината обещаха да преразгледат проекта и да кндидатстват с него през есента на тази година. Според Божидар Йотов може да се кандидатства с друг проект за видеонаблюдение само на централната градска част.
Комисар Първанов обясни, че проектът за видеонаблюдение в Русе на австрийският концерн разглежда най-комплексно проблема и на един по-късен етап би бил най-евтин. Началната инвестиция е 1.4 млн. лева за изграждането на центъра за видеонаблюдение където ще се поместят записващите устройства - видеорекордери. Постепенно ще с камери за видеонаблюдение ще бъдат обхванати кръстовища, гари, училища, музеи, автобусни спирки и паркове. Помислено е и за защитата на лични данни. Камерите няма да се обръщат към жилищни сгради или вътрешни дворове. Трансфера на данни - видео потока ще се осъществява чрез оптични кабелни трасета специално проектирани за използване в системите за видеонаблюдение което повишава нивото на сигурност на цялостната система. Предвидено е да могат да се контролират сигналите на светофара и дори датчици ще показват състоянието на пътната настилка. Подобна система за видеонаблюдение работи от няколко години във Варна.

 

Коментари (0)

Напиши коментар

Име:


Рейтинг: Лош           Добър

Въведи кода в полето отдолу:
Коментар: Бележка: HTML не се приема!
Kassaba Systems Ltd. 2005 - 2021 © Всички права запазени