Вашата количка

Ловни камери

ФИЛТЪР
 Соларна 4G камуфлажна ловна камера 4MPX 940nm с микрофон и нощно виждане - UB-HT88-4M-4G-940
Безплатна
доставка

Ловни камери - характеристики , видове и приложение


С развитието на технологиите, много сфери от живота и хобитата на хората се подобряват и модернизират. Ловът като хоби винаги е бил обект на развитие, а сега има и нов иновативни средства, които значително улесняват практикуването му. Пример за това са именно ловните камери за видеонаблюдение. Тези устройства, съчетават в себе си високотехнологични функции, лесна употреба и надеждност. Ще Ви запознаем с разнообразието от ловни камери и защо са неизменна част от модерното ловно оборудване.


Какво представляват ловните камери?

Ловните камери, познати също като "камуфлажни камери", са иновативни устройства предназначени са за регистрация на поведението на диви животни или други обекти в определена зона. Стандартно са подходящи за външен монтаж с влаго и прахозащитен корпус като са оборудвани със сензори за движение (PIR сензори), невидими IR диоди с дължина на вълната 949nM, соларен панел, слот за SD карта и 4G SIM карта, както и камуфлажен дизайн. Ловните камери се поставят в горски или отдалечени райони, където е трудно или невъзможно за ловеца да присъства постоянно. Камуфлажният дизайн, ги прави трудни откриваеми за дивеча, а невидими IR светлини за нощно виждане не позволяват на дивеча да забележи устройството.


Какви видове ловни камери съществуват?

Съществуват различни видове ловни камери като всяка от тях има специфични характеристики и приложения. Някои от основните видове включват:

 • Ловни камери със соларен панел - повечето ловни камери са оборудвани със соларен панел, който осигурява постоянно захранване на камерата, чрез слънчева енергия. Големият капацитет на батериите осигурява непрекъснато видеонаблюдение, дори и през облачните и мрачни дни. Това ги прави идеални за видеонаблюдения на отдалечени места, където липсва електрическа мрежа като гори, ферми, дворни пространства и др.
 • Статични ловни камери - тези камери обикновено са по-компактни и лесни за монтаж. Те предлагат основни функции като запис на видео при засичане на движение, както и изпращане на снимки при събитие пред камерата. Някои от тях могат да бъдат оборудвани с PIR сензор, който се активира при движение и имат защита от фалшиви сработвания. Този вид ловни камери са с фиксиран обектив и са подходящи за постоянно наблюдение на конкретни обекти.
 • Въртящи (PT) ловни камери - тези камери предоставят възможност за въртене по хоризонтала и вертикала, което позволява контролиране на посоката и обхвата на наблюдение. Могат да се управляват отдалечено и в реално време, при наличие на интернет връзка. Повечето от ловните камери са снабдени с иновативни функции като Auto-tracking (проследяване на движението) и са идеални за следене на движение на животни и хора.
 • Безжични ловни камери (Wi-Fi) - тези ловни камери се свързват към безжична мрежа и предлагат възможност за дистанционно наблюдение и управление, чрез Wi-Fi, което позволява мониторинг, преглед на записите или видеото в реално време.
 • Ловни камери със слот за 4G nano SIM карта - свързват се към мобилната мрежа чрез вграден слот за 4G SIM карта на мобилен оператор, което ги прави подходящи за места, където няма наличен Wi-Fi сигнал. По този начин се осигурява дистанционно видеонаблюдение и управление на камерата чрез мобилно приложение.
 • Ловни камери с невидими инфрачервени (IR) диоди - тези камери използват инфрачервена технология, която позволява наблюдение през нощта без да предизвиква стрес на животните. Ловните камери с невидими IR диоди са снабдени с дълги вълни на 940 нанометра (nm), специфичен вид инфрачервена технология. Тази дължина на вълната осигурява невидимост от човешкото око, като същевременно осигурява оптимална осветеност за нощно виждане. Тази технологията е особено подходяща за наблюдение на дивеч.
 • Ловни камери с бели диоди + IR диоди - оборудвани са с инфраред и бели диоди, които се използват за осветяване на сцената при наблюдение през нощта. По този начин се осигурява цветно нощно виждане и при необходимост, се активират и инфрачервените (IR) диоди, за по-детайлна и ясна картина.

Особености при избора на ловна камера

Има няколко важни фактора, които трябва да се вземат предвид, при изборът на ловна камера. Следвайки тези съвети и избирайки внимателно, можете да намерите подходящата камера, съответстваща на вашите нужди и предпочитания. Ето и някои от тях:

 • Цел на камерата - първо и най-важно е да определите каква ще бъде целта на камерата. Ако искате да я използвате за лов, то камуфлажният дизайн ще бъде от решаващо значение, за да не бъде забелязана от дивеча. Ако е за наблюдение на дивеча в градината и двора, добър камуфлаж може да помогне да се слее по-добре с обстановката.
 • Тип на камуфлажа - има различни стилове и видове камуфлажни дизайни, които се отличават в зависимост от околната среда, в която ще бъде поставена камерата. Например, ако ще я поставяте в горски райони, дизайнът трябва да е подходящ за горски терен (т.е. да наподобява дървесна кора), а ако е поставена на стена на къщата е добре дизайнът да е по-сив, за да се слива с мазилката.
 • Качество на камерата - всяка ловна камера има сходства и различия, затова е важно да обърнете внимание на техническите й характеристики като резолюция на изображението, обхват на сензора за движение, капацитет на батериите на соларния панел, мощност и др., за да се уверите, че камерата отговаря на вашите нужди.
 • Вид на диодите за нощно виждане - в зависимост от ситуацията е важно да се съобрази видът на диодите на камерата. Съществуват различни диоди за нощно виждане - стандартни инфраред диоди, невидими IR диоди, бели диоди и комбинация. В горска среда е добре да заложите на невидимите IR диоди, тъй като те няма да изплашат дивеча, но същевременно ще получите качествено изображение и видео. При дворове и градини може да изберете ловна камера с Dual Led диоди, които комбинират бели и IR диоди, за да осигурят цветно нощно виждане, при минимална осветеност.
 • Размер и тегло - при избора на ловна камера с камуфлажен дизайн е важно да се вземе предвид размерът и теглото й. Те трябва да бъдат подходящи за поставяне и пренасяне в гората или на други места, където планирате да я използвате.

Ловни камери, съвместими с приложението UBOX

Съвременните ловни камери предлагат възможност за управление и наблюдение чрез специално разработени мобилни приложения. Използването на ловни камери, които са съвместими с приложението UBOX или UCon, предлага по-голям контрол и удобство за ловеца, като му позволява постоянен мониторинг и контрол върху камерата. Лидер при приложенията за соларни ловни камери е UBOX, което предоставя удобен начин за контрол и мониторинг на ловната камера дистанционно. Ето и другите предимства от използването на UBOX:

 • Свързаност чрез приложение UBOX - ловните камери, които са съвместими с приложението UBOX, позволяват на потребителите да получават снимки и видеозаписи директно на своите мобилни устройства, като използват безжична интернет връзка. Това предоставя удобство и гъвкавост за наблюдение на дивеча от разстояние.
 • Управление на камерата - приложението UBOX обикновено предлага функции за управление на настройките на камерата, като например промяна на режима на снимане или видеозапис, настройка на чувствителността на сензора за движение и др. Също така може да управлявате PT въртящите камери, по хоризонтала и вертикала, отдалечено и в реално време, през мобилното приложение.
 • Преглед на записите през мобилното приложение - с приложението UBOX, можете лесно да преглеждате записите и да изтегляте снимки и видеоклипове директно на мобилния си телефон. Можете да записвате както на SD карта, така и да използвате Cloud облачното пространство на приложението (гратисният период на Cloud услугата е 1 месец, а след това месечната такса е символична).

Защо да изберем KASSABA SYSTEMS?

В сайтът на KassabaSystems.com може да откриете едно от най-големите разнообразия от соларни ловни камери на пазара, тъй като сме основен представител на UBOX за България. Всяка камуфлажна камера е снабдена с иновативен дизайн и последни технологични функции като PIR сензор за засичане на движение и фалшиви сработвания. Различни по вид инфраред диоди, включително и 940nm невидими IR диоди. Налични са модели и с Dual Led диоди за цветно нощно виждане и др.
Ако се нуждаете от съвет при избора на ловна камера, не се колебайте да ни потърсите. Нашият екип от професионалисти ще Ви съдейства да направите правилния избор на камера, която да бъде перфектното допълнение към Вашето ловно оборудване. Цените са без аналог на пазара, тъй като сме директен вносител и гарантираме за качеството на устройствата като Ви предоставяме гаранционно и следгаранционно обслужване.

Показани са от 1 до 7 от 7 резултата (1 страници)