Вашата количка

Гръмозащита за видеонаблюдение

ФИЛТЪР
Производител: FOLKSAFE
Висококачествена гръмозащита за видеосигнал, захра..
27,30лв.
Цена БЕЗ ДДС: 22,75лв.
Производител: FOLKSAFE
2в1 комбинирана гръмозащита за LAN и захранване. П..
31,96лв.
Цена БЕЗ ДДС: 26,63лв.
Производител: FOLKSAFE
Мрежова гръмозащита за LAN. Максимален капацитет 1..
20,64лв.
Цена БЕЗ ДДС: 17,20лв.
Производител: FOLKSAFE
Гръмозащита за видеосигнал, подходяща за използван..
17,32лв.
Цена БЕЗ ДДС: 14,43лв.
Висококачествена гръмозащита за LAN и захранващо н..
55,24лв.
Цена БЕЗ ДДС: 46,03лв.
Производител: FOLKSAFE
Гръмозащита за видеосигнал и захранване 12V DC 10K..
53,35лв.
Цена БЕЗ ДДС: 44,46лв.
Производител: FOLKSAFE
Висококачествена гръмо защита за LAN. 10Kv. Подход..
39,77лв.
Цена БЕЗ ДДС: 33,14лв.
Производител: FOLKSAFE
Гръмозащита за видеосигнал, подходяща за използван..
29,82лв.
Цена БЕЗ ДДС: 24,85лв.

За ефективното функциониране на системата за видеонаблюдение от изключително важно значение е осигуряването на защитата от пренапрежение и токови удари, което ще я предпази от прекъсвания и повреди. Едно излизане от строя може да ви струва много скъпо, за това по-разумният вариант е предварително да се вземат мерки, използвайки гръмозащита.

Видове гръмозащитни

По типове се делят на две:

  • по линия на видеосигнала;
  • по линия на захранването.

Първият тип, наричан още пасивен, предпазва камерите от повреди по коаксиалния кабел, а вторият наричан активна защита, осигурява нормалното функциониране на захранващия блок. При избора е необходимо да се обърне внимание на напрежението и вида на тока. Едни работят на постоянен ток, други на променлив, а трети поддържат и двата режима.

Как работят?

Принципът на действие е следният - при въздействие на високоволтови импулсни пренапрежения по една от двете споменати по-горе линии, защитата автоматично прекъсва електроподаването към захранваните компоненти и самостоятелно възстановява работният им режим, като се нормализира напрежението. За ефективното действие на тези устройства, задължително трябва да са сигнално заземени.

Защо са ни необходими?

Имайки предвид предназначението на системата за видеонаблюдение, от изключителна важност за правилното й функциониране е осигуряването на надеждна среда. За тази цел добавяме допълнителни предпазители.

Това са устройствата, грижещи се за безопасното захранване на инсталацията и предотвратяване на електрически колебания в захранващите блокове. Тези приспособления са много чувствителни към електрическите промени и автоматично прекъсват електроподаването към отделните модули, като се появят резки изменения и възстановяват обичайната дейност, след нормализиране на захранването.

Разбира се можете и да не използвате такива компоненти и да си спестите средствата за тях, но при евентуално пренапрежение, изгорялото оборудване ще ви струва в пъти по-скъпо от спестените пари.

Защо да изберем Kassabasystems?

Онлайн магазинът kassabasystems.com предлага всякакви видове модели за предпазване от гръмотевици. Всички съоръжения са с високо качество и надеждност, така че могат да предоставят ефективна среда за всички модули от системата за сигурност. Нашите специалисти са висококвалифицирани и ще ви помогнат да изберете подходящите за вас компоненти в зависимост от архитектурата и топологията на проекта Ви.

Показани са от 1 до 8 от 8 резултата (1 страници)