Вашата количка

Инсталиране и настройка на Tuya Smart, добавяне на IP камерa SMARTCAM към WIFI мрежата

Как да инсталирате и конфигурирате мобилно приложение TuyaSmart и да настроите IP камера SMARTCAM към WIFI мрежата.

TuyaSmart е безплатно мобилно приложение за отдалечен достъп през смартфон или таблет за камера SMARTCAM. Можете да го свалите безплатно за Android от Google Play Store и за iOS от Apple App Store. 

*За да конфигурирате успешно новото устройство е необходимо да активирате местоположението на телефона (Location Services), да деактивирате мобилните данни при настройката, да активирате всички разрешения които телефона иска при инсталиране на приложението.

** При неуспешен опит за настройка по някаква причина, преди да опитате да конфигурирате устройството отново – ЗАДЪЛЖИТЕЛНО го ресетирате от бутона.

 

 

Стъпка 1: След като инсталирате приложението, трябва да се регистрирате. Регистрацията става чрез бутона РЕГИСТРИРАМ.

 

Стъпка 2: За да продължите напред е необходимо да потвърдите, че сте съгласен с Декларацията за поверителност с бутона СЪГЛАСЕН.

 

Стъпка 3: Въведете валиден имейл адрес на който ще получите 6 цифрен код за потвърждение. След въвеждане на имейла, избирате бутона ПОЛУЧЕТЕ КОД ЗА ПОТВЪРЖДЕНИЕ.

 

Стъпка 4: Въвеждате кода, получен на имейла.

 

Стъпка 5: В следващия прозорец въвеждате парола за достъп в приложението, паролата трябва да бъде от 6 – 20 знака и да съдържа голяма, малка буква, цифра. След въвеждане на паролата. Потвърждавате със ЗАВЪРШЕН.

 

Стъпка 6:  След успешна регистрация и вписване в приложението, следва да въведете име и местоположение (за да са налични всички функционалности на устройствата) чрез бутона СЪЗДАЙТЕ СЕМЕЙСТВО ( под СЕМЕЙСТВО се разбира група от различни по тип устройства под общ контрол). Запаметявате със бутона СВЪРШЕН.

 

Стъпка 7:  Вече приложението и профила са конфигурирани, можете да добавите ново устройство. Избирате ДОБАВИ УСТРОЙСТВО.

 

Стъпка 8:  За да добавите SMARTCAM, в лявата колона избирате Security & Sensor, при зареждане на списъка с устройства избирате Smart Camera.

 

Стъпка 9: Ако диода върху камерата примигва. Избирате NEXT STEP.

 

Стъпка 10: Приложението предупреждава, че в следващия прозорец е необходимо да насочите екрана на телефона към обектива на камерата от разстояние 15-20см. Избирате ПРОДЪЛЖИ.

 

Стъпка 11: Насочете екрана на телефона към обектива на камерата от разстояние 15-20см, когато камерата разчете кода издава звуков сигнал, след като чуете сигнала избирате бутона ЧУХ ЗВУКОВИЯ СИГНАЛ.

 

Стъпка 12: Телефона изпраща данни с информация за името и паролата на мрежата.

 

Стъпка 13: Камерата е добавена към WIFI мрежата. Добавете име на камерата и изберете бутона ЗАВЪРШЕН.

 

Стъпка 14:  Камерата е конфигурирана успешно.

 

  1. Редактиране на името на камерата.
  2. Активиране/деактивиране звука в реално време.
  3. Избирате между SD и HD качество на изображението ( при бавна интернет скорост се препоръчва SD качество)
  4. Разпъване на изображението на цял екран.
  5. Заснемане на скрийншот.
  6. Активиране на говорителя за двупосочна аудио връзка.
  7. Локален запис върху паметта на телефона.
  8. Възпроизвеждане на записи от SD картата.
  9. Настройки за функция за записване при засичане на движение.
  10. Активиране на Cloud услуга за запис върху облачно пространство (допълнително се заплаща)