Вашата количка

Структурно окабеляване

Структурно окабеляване и компютърни мрежи

Много съвременни предприятия активно прилагат структурните кабелни системи (СКС), като елемент за модернизация на цифровата инфраструктура. Те се разглеждат от участниците в бизнеса, като средство за повишаване ефективността на производствените процеси и рентабилността на предприятието. Нека обаче разгледаме каква е спецификата на подобни инфраструктурни решения?

Какво представлява услугата?

Представлява формат за организация на технологичната инфраструктура в корпорацията, която предполага обединяване на информационните услуги в единна система, предоставяна от различните отдели на производствения процес в компанията.

В йерархичната структура на отделните подблокове могат да присъстват проводници с различно предназначение, изработени от всякакви материали — коаксиални, медни, оптични влакна и т.н. В структурата на подобно окабеляване могат да присъстват различни допълнителни компоненти — гнезда, розетки, конектори. Така или иначе, всички те влизат в една интегрирана мрежа.

В какви срокове се извършва услугата?

Изграждането на структурно окабеляване обикновено се изпълнява паралелно с довършителните работи в сградата и в следната последователност:

  • Монтаж на вградените (перфорирани тави, провлачни тави) и маршрутизираните проводници за данни;
  • Кутии за монтаж, информационни обекти и крос;
  • Тестване на информационните проводници за данни и разработка на изпълнителната документация.

На изградената СКС се предоставя гаранция, период, съответстващ на срока на гаранцията.

Всички дейности по проектирането и монтажа се извършват от сертифицираните специалисти на компанията.

Сроковете за цялостното изпълнение строго зависят от мащаба на проекта и условията за работа, така че това се уговаря след, като се запознаем в детайли с помещенията и условията за работа.

Условия за извършването й

Ако инсталацията се изгражда в новопостроена сграда, кабелите трябва да се скрият под специално покритие, осигуряващо бърз оперативен достъп в случай на проверка или ремонт. Ако комуникационните трасета се прекарват в помещения и по етажите на съществуващи сгради, е необходимо да се помисли за метода за защита на кабелната инсталация за да се избегне увреждането й.

Защо да изберем Kassaba Systems Ltd.?

Защото имаме зад гърба си вече десетки успешно завършени проекти, професионален екип от експерти и инженери, гаранция от производителя за 15, 20 и 25 години, сертифицираме и проверяваме инсталации. Така, че доверете ни се!