Вашата количка

Отваряне на портове на рутер TP-LINK за отдалечено наблюдение на DVR и IP камери

Как да направя Port Forwarding или как да отворя портовете на рутера за отдалечен достъп към DVR/IP камера?

 

В тази инструкция ще научите как да направите необходимите настройки в своя рутер, за да можете да достъпвате отдалечено DVR/ IP камера. Тези настройки се правят само в случай, че разполагате с реален, статичен IP адрес от доставчика на интернет ( за справка дали разполагате с такъв се свържете с него).

*В случай че нямате такъв адрес и доставчика не може да осигури, тези настройки не са необходими.

 

Повечето DVR използват един или няколко порта за отдалечен достъп – HTTP,MEDIA,RTSP и др.

*Ако желаете наблюдавате устройството си през WEB браузър (Internet Explorer, Chrome и др.) е необходимо да направите port forwarding на порт 80.

*Ако желаете да наблюдавате устройството си през мобилен телефон или CMS, в зависимост от производителя на устройството трябва да отворите – 34567, 37777,554,5000.

 

За пример използваме един от най-разпространените рутери на пазара, а именно модел на TP-LINK.

 

Стъпка 1: Въведете адреса на рутера в своя интернет браузър (192.168.0.1 по подразбиране на ново устройство) или tplinkwifi.net .

 

Стъпка 2: На екрана се зареждат полета за въвеждане на данни за достъп до рутера (по подразбиране потребителското име и паролата са: admin)

Стъпка 3: Избирате Forwarding --> Virtual Server.

 

Стъпка 4: Избирате бутона Add New

 

 

Стъпка 5:  В полето Service port въвеждате порта който искате да отворите (различните модели DVR имат различни портове – 80,554,34567,5000,8000,37777. В полето IP Address въвеждате вътрешния адрес на видеорекордера (получен автоматично от DHCP или въведен ръчно). След въвеждане на данните, запазвате с бутона SAVE. * За всеки отделен порт повтаряте стъпки 4 и 5.

 

 

* При настройки по подразбиране портът за отдалечена администрация (Remote Management) на рутера е 80, ако желаете да направите Port Forwarding на този порт, трябва да промените Remote Management порта по подразбиране към порт който сте сигурен, че не се ползва от друга услуга или устройство. Често ползвани такива портове са: 88, 8080.