Вашата количка

Как да конфигурирате LONGSE XVR – основни настройки

Как да конфигурирате LONGSE XVR – основни настройки.

 

Под общи настройки, трябва да се разбират настройките който са необходими да се направят на всеки видеорекордер, преди да започнете да го ползвате, а именно час и дата, настройка на  резолюцията на VGA и HDMI изхода спрямо монитора/TV, добавяне на потребител, режим на работа, задаване на статичен адрес,  добавяне на камери в хибриден или IP режим, преглед на записи.

 

Влизате в главното меню Main menu, при първоначално влизане е необходимо да въведете парола за достъп (по подразбиране тази парола е 12345). След като успешно влезете в устройството, може да започне конфигурирането му.

 

Стъпка 1: Изберете категория CONFIGURATION.

 

Стъпка 2: Избирате под-категория GENERAL

2.1 Device Settings

- трябва да демаркирате Enable wizard at startup – изключвате Помощник за настройка който ще се активира при всяко  стартиране на устройството.

- променете езика при необходимост

- Record mode – задължително отбележете OVERWRITE (това означава,че при запълване на хард диска със записи ще започне да презаписва най-старите записи с най-новите). В случай че изберете STOP, при запълване на хард диска записите ще спрат.

 

2.2 Date Settings

- можете да конфигуриране часа ръчно или автоматично с актуализация през интернет на определено време. При избор на ръчна настройка можете да активирате и настройка за автоматична смяна на зимно и лятно часово време.

 

Стъпка 3: Под-категория DISPLAY, в RESOLUTION избирате резолюцията която е поддържана от TV или монитора с който ще наблюдавате.

 

Стъпка 4: В под-категория USER, можете да добавите още потребители с различни нива на достъп и функции.

 

Стъпка 5:  В под-категория NETWORK, е необходимо да зададете статичен адрес от вътрешната мрежа, извън обхвата на DHCP Range на рутера ( в повечето случаи той е от адрес .100 до адрес .199), за да можете да наблюдавате устройството директно по IP , при наличен реален статичен адрес. След като зададете статичен адрес от вътрешната мрежа на рутера е необходимо да направите port forwarding в рутера към портове 80, 554, 5000. Моля, прегледайте инструкцията за port forwarding.

 

 

Стъпка 6:  По подразбиране рекордерите на LONGSE са в аналогов HD режим, каналите са 2х2, при необходимост от хибриден режим трябва да маркирате избраните канали от колона HD

*Например 3 и 4 от колона HD, активира 3,4,5,6,7,8,9 от колона IP, което означава, че рекордера от 4 канален в аналогов HD режим, преминава в 9 канален 2x аналог HD + 7x IP режим

 

 

Стъпка 7: Върнете се в главното меню и изберете категория CAMERA.

 

Стъпка 8: В случай че сте избрали хибриден режим на работа и искате да добавите IP камери към устройството. Изберете под-категория Add camera. Изберете бутон Add. Устройството започва да търси всички включени камери към мрежата на рутера.

8.1 След като устройството намери всички съвместими устройства включени в рутера, избирате тези които искате да добавите и избирате бутона Add.

8.2 След като сте маркирали избрания брой камери и сте ги потвърдили, трябва да изберете на кои канали да се добавят новите камери. Запаметявате с бутона SAVE.

8.3 Камерите са добавени успешно.

 

Стъпка 9: Върнете се в главното меню и изберете категория HDD.

 

9.1 В списъка ще откриете включения хард диск, той трябва да бъде форматиран.

 

9.2 След избирането на FORMAT, устройството ни предупреждата, че цялата информация на диска ще бъде изтрита при форматирането. Потвърждавате с CONFIRM.

 

HDD е форматиран успешно. За да започне запис , е необходимо да конфигурирате параметрите и методите на запис.

*В зависимост от спецификата на обекта можете да избирате между запис при детекция на движение, постоянен или в определени часови интервали.

*Можете да прегледате нашата инструкция за настройка на запис при детекция на движение.

 

Стъпка 10: След направени всички настройки, вече можете да преглеждате направените записи.

За да преглеждате записи избирате категория Playback от главното меню.

 

10.1 Избирате параметри на търсене:

10.1.1 Избирате ден/месец/година на търсене

10.1.2 Канал/и за търсене

10.1.3 Избирате бутон PLAY

При въпроси по работата на устройството и софтуера, прегледайте и другите ни инструкции.