Вашата количка

Резервиране на адреси на безжични WiFi камери XM TRX и добавянето им към NVR устройство

Резервиране на адреси на безжични WiFi камери XM TRX и добавянето им към NVR устройство

За да можете да конфигурирате безжичните камери към видеорекордера е необходимо да направите няколко допълнителни настройки освен стандартните. В следващите стъпки ще научите какво и как трябва да бъде направено.

 

1. След получаване на комплекта е необходимо да конфигурирате безжичните камери локалната WiFi мрежа. Как да добавите камерите към рутера можете да разберете от ТУК.  Моля, следвайте инструкциите стъпка по стъпка.

 

2. След като камерите са добавени към локалната WiFi мрежа, трябва да се конфигурира и NVR рекордера.

Подробни инструкции за настройката му, можете да разгледате ТУК. Задължително е да зададете IP адрес на NVR от локалната мрежа – свържете го с кабел към WiFi рутера , в неговата LAN част.

 

Как да промените адреса, ще научите като следвате стъпки 3 и 3.1 от Инструкцията за общи настройки

 

3. След като вече стъпки 1 и 2 са изпълнени е необходимо да достъпите безжичния WiFi рутер в неговата административна част. В много случаи интернет доставчиците ограничават достъпа до административната част на рутера на потребителите и тези настройки трябва да бъдат направени от доставчика.

В случаите когато Вие администрирате рутера си:

 

3.1 Отваряте Google Chrome/Microsoft Edge/ Microsoft Internet Explorer/Mozilla Firefox и тн.

 

3.2 В адрес лентата избирате адреса на рутера ( в повечето случаи рутерите можете да откриете на адреси 192.168.1.1 или 192.168.0.1 с порт за достъп 80, ако не успявате да достъпите устройството на някой от посочените примери се обърнете към интернет доставчика за помощ)

 

3.3 При всеки производител, потребителското име и паролата за достъп до административната част на рутера са различни. В нашата инструкция използваме рутер TP-Link, при TP-Link по подразбиране са потребителско име: admin / парола: admin.

 

3.4  След като успешно сте се вписали в административния панел на рутера, избирате DHCP → Address reservation Add New

 

3.5  В тази стъпка е трябва да въведете MAC адреса на всяка камера и нейния IP адрес получен от рутера при настройките от стъпка 1. MAC  и IP адресите на камерите можете да откриете лесно с Device Manage инструмента , който можете да свалите от ТУК.

 

3.6 След инсталирането на инструмента за търсене Device Manage и стартирането му, избирате бутона IP SEARCH. Сканирате локалната мрежа за конфигурираните устройства – камери и NVR. В списък са подредени MAC и IP адреси на всички конфигурирани устройства към мрежата.

 

 

3.7 Въведете MAC адреса изписан срещу IP адреса. И избирате бутона SAVE. Тази настройка е необходима да се направи за всяка камера.

  • MAC Address: Въвеждате MAC адреса на камерата
  • Reserved IP Address: Въвеждате IP получен от рутера
  • Status: Enabled - включено (тази настройка е активна) / Disabled - изключено (тази настройка не е активна)
  • ***Формата на MAC адреса винаги е: XX-XX-XX-XX-XX-XX.

 

4. След като вече сте резервирали получените IP адреси към MAC адресите на камерите. Следвате стъпки от 5 до 5.4 от Инструкцията за общи настройки

 

След изпълнение на всички стъпки, системата Ви е конфигурирана успешно към локалната WiFi мрежа и NVR.

 

 

x

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, вие приемате използването на бисквитки. Повече информация Разбирам